• Facebook
  • Twitter
  • RSS

RogLab in CzK vabita na natečaj na temo medgeneracijskega vključevanja

Imate ideje ze družbeno koristne rešitve, ki osebam, starejšim od sedemdeset let, omogoča aktivno in samostojno življenje? RogLab in Center za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabita na natečaj, ki je odprt do 12. aprila 2019.

»Najstniki, ki so sprožili beatlomanijo, in hipiji iz časa Woodstocka so zdaj stari že okoli sedemdeset let. Prvi Elvisovi fani so zdaj že v osmem desetletju življenja – ja, norija rokenrola in uporniška pop kultura nikakor nista tuji številnim starostnikom, ki jih srečujemo v parkih, trgovinah in avtobusih. To so namreč generacije, ki so prve ponotranjile »upiranje brez razloga«,« so ob natečaju zapisali pobudniki.

Z natečajem želijo »opozoriti oblikovalce in javnost na potrebe starejših oseb, obenem pa spodbuditi razvoj njim namenjenih novih izdelkov in storitev.« K sodelovanju vabijo grafične, modne, prostorske, industrijske, produktne, storitvene in druga oblikovalce, ki jih zanimajo družbene rešitve.Podprli bodo 8 izbranih projektnih idej, ki jih bodo avtorji na mednarodni delavnici v Ljubljani »razvili v otipljive prototipe«.

Več informacij o razpisu najdete tukaj.