• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Elle.si predstavlja 9 junakinj »koronakrize«

Spletno uredništvo revije Elle s projektom »Junakinje vsakdanjega časa« izpostavlja pogostokrat neopazne, a v teh časih ključne članice naše družbe. To ponazarjajo tudi z virtualno naslovnico, ki je nastala posebej za to priložnost.

Ženske, ki dan za dnem vestno opravljajo svojo službo

Kot je za MM povedala Ana Abram, urednica spletne strani Elle Slovenija, so na ta način predstavili devet posameznic, ki so jim zaupale svoje zgodbe. »Gre za povsem običajne ženske. Nekatere so svojo poklicno pot šele začele, druge imajo za seboj že leta izkušenj. To so ženske, ki dan za dnem vestno opravljajo svojo službo. Tudi zdaj, ko se je ves svet ustavil. Morda same v sebi še niso prepoznale junakinje, a upamo si trditi, da so točno to,« pojasnjuje Abramova.

Junakinje so predlagali bralci in sledilci, nekatere pa je opazilo tudi uredništvo Elle.si in stopilo v stik z željo, da bi razkrile svojo zgodbo. Ljudje imamo radi zgodbe o junakih in teh v tem času ne manjka. Če se malo ozremo naokoli, jih najdemo kar nekaj. »Vsak od nas zagotovo pozna pet ljudi, ki vsak zase skrivajo prav posebno zgodbo. Tokrat smo se odločili, da namesto tistih, ki so običajno opazni, znani, izpostavimo tiste, na katere dostikrat sploh ne pomislimo, pa so zdaj, v teh časih, ključen del naše družbe,« dodaja sogovornica.

Z odzivom so v družbi Adria Media Ljubljana, založniku revije Elle, zelo zadovoljni, poleg tega pa so članek »Junakinje vsakdanjega časa« in virtualno naslovnico, ki je nastala posebej za to priložnost, na spletu delili številni znani Slovenci in Slovenke.