• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Planet TV prodan že do konca junija?

Po pisanju Požareporta Telekom Slovenije do 20. junija 2020 zbira obvezujoče ponudbe za nakup Planet TV. Neuradno naj bi se za nakup televizije v lasti Telekoma Slovenije zanimalo okoli 5 mednarodnih in slovenskih podjetij. Požareport poroča, da bo kupnina za televizijo nizka, okoli 3 milijone evrov, predvsem zaradi slabih poslovnih rezultatov družbe. Ta naj bi po istih navedbah materi, Telekomu Slovenije, dolgovala okoli 30 milijonov evrov, ki pa naj bi jih Telekom »že odpisal«. Telekomu naj bi se s prodajo mudilo, zato se ugiba, da bi lahko do odločitve o prodaji prišlo že do konca junija.

Po zadnjih uradno dostopnih podatkih o poslovanju družbe, za leto 2018, je imel Planet TV 13,5 milijona evrov prihodkov in 3,8 milijona evrov izgube, v družbi pa je bilo zaposlenih 44 sodelavcev. Konec leta 2018 je družba posojilodajalcem (verjetno Telekomu Slovenije) dolgovala okoli 25 milijonov evrov (skupaj kratkoročni in dolgoročni krediti).

Planet TV je bil kot Antenna TV SL ustanovljen pomladi leta 2012, program pa je začela predvajati januarja 2013. Do decembra 2016 je bil Planet v solastništvu grškega televizijskega konglomerata Antenna, nato pa je Telekom Slovenije od Grkov odkupil njihov delež.