• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Spletna stran, ki pomirja

S projektom pomiri.se želijo avtorji Slovencem pomagati pri premagovanju občutkov tesnobe, ki so v dneh negotovosti vsekakor prisotni. Pri neprofitnem projektu sodelujeta tudi psihologinja Sara Isaković in voditelj Jure Longyka.

»Živjo. Upam, da si doma. Vem, ni lahko. Tudi meni ne. Ampak prepričan sem, da bomo zmogli. Ne poznam te, verjamem pa, da bova v nekaj korakih bolje,« vas ob prihodu na spletno stran pozdravi glas voditelja in avtorja Jureta Longyke. Nato sledi desetminutna terapija oziroma potovanje »po našem telesu, mislih in umu.«. Pobudnik projekta, tekstopisec Žan Rus F., je namreč v tesnobi, ki jo je občutil v prvih tednih samoizolacije, videl priložnost, da pomaga tistim, ki jim bo v prihajajočih dneh prav tako težko.

V sodelovanju s Saro Isakovič, olimpijsko podprvakinjo in psihologinjo na področju učinkovitosti, in Tino Černe, specializantko transakcijske analize, je pripravil vsebino strani, z razvijalcema Gregorjem Černetom in Leonom Škrilcem ter oblikovalcem Gašperjem Bregarjem pa je stran dokončno zaživela. Po prvih pozitivnih odzivih in dodatnem razvoju je stran youwillmake.it postala tudi mobilna aplikacija. »Spletna stran oziroma aplikacija obiskovalca v nekaj enostavnih korakih pripelje do zavedanja njegovega telesa in misli ter mu s tem pomaga prevzeti nadzor nad pozornostjo. Ko to znamo in zmoremo, gremo v mislih lahko kamor koli in kadar koli,« pojasnjuje Sara Isakovič.  

Avtorji so projekt razširili s petimi tujimi jeziki in s širjenjem nameravajo še nadaljevati. Predvsem si želijo tujih govorcev, ki bi oživili napisane besede.  »Upam, da bodo obiskovalci stran vzeli za svojo, si jo shranili med zaznamke ali naložili aplikacijo ter se nanju zatekli, ko bodo začutili nemir. Zato si na nek način želim, da bo obiska čim manj,« je povedal Žan Rus F.