• Facebook
  • Twitter
  • RSS

WEBSI 2018 – Kdo in kaj?

V petek, 14. septembra, se ob 11. uri začne WEBSI dan, festival slovenskega digitalnega komuniciranja. Na govorniškem odru v ljubljanskem Kinu Bežigrad se bo zvrstilo 17 strokovnjakov, zvečer pa bodo podelili nagrade WEBSI.

Konferenčni del se osredotoča na aktualne trende, novosti in dobre prakse na digitalnem področju. Nina Kožar (svetovalka za digitalno komuniciranje, Virtua PR) in dr. Dejan Verčič (partner in direktor v podjetju Stratkom ter profesor in predstojnik oddelka za komunikologijo na FDV) bosta z voditeljema Marušo Kerec in Anžetom Tomićem razpravljala o spletu nadležnih vsebin. Primer viralne zgodbo bo predstavil Domen Rozman (idejni vodja akrobatske skupine Dunking Devils), Gregor Kovačič (direktor prodaje v Microsoftu Ljubljana) in Vladimir Nardin (vodja oddelka za digitalni marketing v Skupini Gorenje) pa bosta spregovorila o razvoju pogovornih vmesnikov z Microsoft Azure Bot Service in predstavila virtualno asistenko za Skupino Gorenje.

Celoten program s 17 govorci si lahko ogledate tukaj.

Po koncu konferenčnega dela bodo podelili nagrade Websi za digitalne projekte v Sloveniji. Novost letošnjega tekmovanja je šest novih tekmovalnih kategorij. Po novem bo 70-članska žirija pod vodstvom Tjaše Kolenc Filipčič, direktorice službe za marketing v Zavarovalnici Triglav, podelila nagrade generalni spletni prvak 2018, naj digitalna kampanja 2018, naj digitalna agencija leta 2018, zmagovalec ljudstva, najboljše oblikovanje, najboljše uredništvo, najboljša uporabniška izkušnja ter spletni prvaki 2018 v posamezni kategoriji. Razglasili bodo tudi zmagovalca WEBSI Gorenje izziva ter Naj digitalec leta 2018. Na dan dogodka bo izšel še WEBSI Dosje z vsemi prijavljeni projekti, imenikom agencij in strokovnimi članki.