• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Kaj bo dogajalo v (S)Portorožu?

Danes v Hotelu Slovenija svoja vrata odpira mednarodna konferenca na temo športnega marketinga Sporto. Med drugim se bodo na govorniškem odru zvrstili predstavnika klubov AS Roma in Chicago Bulls ter predsednik UEFE Aleksander Čeferin, podelili pa bodo tudi nagrade najboljšim projektom na področju sponzorstev in marketinga v športu v regiji.

Začetek konference bo navijaško-zabavljaški, saj bo ob 9:40 Ian Mollard (Curiosity 360 Productions) razkril vse vidike maskote lanskega svetovnega prvenstva v atletiki (to je bil Junaški ježek oziroma »Hero the Hedgehog«), ki je očarala svetovno javnost in tudi jamajškega tekača Usaina Bolta. O svetu digitalnih medijev in marketinga v športu bosta predavala Jerry Newman (ob 10:30) , vodja športnih partnerstev pri Facebooku, in ob 11:40 Kenny Ager (WePlay), ki sodeluje tudi z velikani, kot sta Red Bull in Ryder Cup.

Brez nedavnega nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji seveda ne bo šlo. Jeremy Edwards (Activative) bo ob 12:15 delil vtise o sponzorskem okolju in aktivacijah letošnjega največjega športnega spektakla. Iz prve roke boste lahko marsikaj izvedeli o hrvaški nogometni zgodbi oziroma kampanji #Obitelj, ki jo bo ob 14:30 predstavil vodja komunikacij pri Hrvaški nogometni zvezi Tomislav Pacak.

Športne klube bosta na govorniškem odru zastopala Luka Dukich iz košarkarskega kluba v NBA Chicago Bulls (15:05) in Paul Rogers iz italijanskega nogometnega prvoligaša AS Roma (v petek ob 12:25).

V četrtek ob 19:30 bodo podelili bodo tudi nagrade Sporto najboljšim projektom na področju sponzorstev in marketinga v športu v regiji. V desetčlanski žiriji so predsednik žirije Toby Hester, (Sponsorship Coach), Fredda Hurwitz (RedPeg Marketing), Aleksandra Grahovac (Toyota Srbija), Vlatka Kamenić Jagodić (HEP), Neil Morley (Cat's Eye), Viktorija Radojević (Mercator), Uroš Stanić (NK Rijeka), Maja Oven (BTC), Ana Šušteršič (Agencija 101) in Dijana Vetturelli (Vetturelli consulting). 

O lanskih zmagovalcih si lahko več preberete tukaj.